Liikuntaleikkikoulu

MIKÄ ON LIIKUNTALEIKKIKOULU?

Liikuntaleikkikoulu on asiantuntijoiden suunnittelema monipuolinen liikuntaohjelma 3-6-vuotiaille tytöille ja pojille. Ohjelma tukee lasten liikunnan perustaitojen oppimista ennen lajitaitoja sekä kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä.

MITÄ LAPSI OPPII LIIKUNTALEIKKIKOULUSSA?

  • kehon hallintaa
  • perusliikkeitä
  • oikeita käsitteitä liikunnan kautta
  • tekemään yhdessä
  • oivaltamaan itse ja kokemaan onnistumisen elämyksiä!

Lisätietoja www.nuorisuomi.fi/liikuntaleikkikoulu

INNOSTA LASTA LIIKKUMAAN

Päivittäinen liikkuminen on lapselle luontainen tarve, jonka ohjaamana lapsi hakeutuu tekemään kehityksensä kannalta tärkeitä asioita. Kävely, juoksu, hyppely, heittely, kiipeäminen ja kieppuminen auttavat lasta pysymään terveenä ja hankkimaan edellytyksiä uusien taitojen oppimiselle. Kannusta liikkuvaa lasta ja rohkaise häntä liikkumaan monipuolisesti. Harkitse myös milloin kiellot voisi kääntää kannustukseksi: Hyppää vaan, hyppää pidemmälle, kiipeä vaan, heittele lisää, heitä toisellakin kädellä, hieno yritys!

REIPASTA JA HENGÄSTYTTÄVÄÄ

Mitä monipuolisemmin lapsi liikkuu sitä parempi – eikä ollenkaan haittaa, vaikka lapsi liikkuessaan hengästyy. Päinvastoin! Pienenkin lapsen on hyvä oppia, että hengästyminen tekee hyvää ja että hikoileminen on ihan luonnollista. Vaikka tekniset viihdykkeet lisääntyvät jatkuvasti, lasta ei kannata totuttaa istuvaan elämäntapaan, sillä ihmisen keho pysyy kunnossa vain, jos sitä rasitetaan sopivasti. Lainaukset ovat Nuoren Suomen julkaisusta Vauhtivarpaiden vanhemmille.

YLEISTÄ TOIMINNASTAMME

Tervetuloa mukaan toimintaan!
Liikuntaleikkikoulussa liikumme paljon ja hiki tulee varmasti. Lapselle on hyvä varata kevyt vaatetus, jolla on hyvä liikkua. Suosittelemme liikkumista paljain varpain. Jos se ei ole mahdollista, lapsi tarvitsee tossut (ei kenkiä).Vanhempien yhteistunti on noin joka neljäs kerta. 3-4-vuotiaiden neljä ensimmäistä kertaa ovat yhteistunteja, jolloin lapsi osallistuu toimintaan yhdessä aikuisen kanssa. Jos lapsen jääminen liikuntaleikkikouluun tutustumisjakson jälkeenkin on hankalaa, voi vanhempi osallistua tunneille mukaan, mutta lapsen kanssa yhdessä liikkumalla. Muutoin odottaminen tulee tapahtua salin ulkopuolella. Vanhempien yhteistunnista muistuttelemme etukäteen. Jos äiti tai isä ei pääse yhteistunnille, lapselle voi pyytää tutun aikuisen mukaan (tädin, mummon, sedän, kummin tms.).Vesi on paras janojuoma, jos lapsesi haluaa tunnin aikana juoda. Muistathan nimikoida juomapullon.Ennen tunnin alkua kokoonnutaan aina pukuhuoneisiin ja lähdetään yhdessä sitten salin puolelle. Tunnin loputtua palaamme pukuhuoneeseen.Ennen tunnin alkua voi näyttää ohjaajalle kotitehtävän. Samalla ohjaajat kertovat seuraavan kotitehtävän. Tehtävävihkosissa on erilaisia vinkkejä liikkumiseen yhdessä lapsen kanssa.
Ennen tunnin alkua jokaisen lapsen on syytä käydä vessassa. Jokainen lapsi on vakuutettu seuran puolesta.Osallistuminen maksetaan käteissuorituksena ohjaajille ilmoitetun määräajan kuluessa. Syys-/kevätkauden osallistumismaksu on ensimmäisestä lapsesta 55 € ja seuraavista sisaruksista 50 €. Osallistumismaksut keräämme käteisellä toimintakauden alussa.
Ensimmäisen kokoontumisen aikana jaamme kirjallisen tiedotteen vanhemmille. Jos on kysyttävää, tai mikä tahansa asia liikuntaleikkikouluun liittyen askarruttaa mieltä, ota yhteyttä oman ryhmän ohjaajaan. Ilmoitathan aina myös poissaolosta! Ohjaajien yhteystiedot löytyvät vanhemmille jaettavasta tiedotteesta. Toivottavasti tapaamme iloisen leikin ja liikunnan parissa!